Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Iepazinām darbu radio

11. oktobrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra (ARPC) „Zeimuļs” žurnālistikas pulciņa dalībnieki apmeklēja Latvijas Radio (LR) Latgales multimediju studiju.

 

Studijas vadītāja Renāte Lazdiņa, sagaidot jaunos žurnālistus, bija sagatavojusi stāstījumu par radio darbību, lai radītu priekšstatu par darbu, kuru dara žurnālists, lai taptu radio ziņas, intervijas, raidījumi. Taču sākumā žurnālisti izmantoja sagatavotos jautājumus un noskaidroja sev interesējošās tēmas – kas ir grūtākais radio žurnālista darbā, cik var nopelnīt, kur jāmācās par žurnālistu? Saruna izvērtās interesanta un daudzpusīga. Žurnāliste Karīna Važnā nodemonstrēja un aicināja kopīgi izpildīt elpošanas vingrinājumus, lai sagatavotos teksta ierunāšanai mikrofona.

 

Interesantākā daļa ekskursijas bija noteikti saistīta ar iepriekš sagatavoto tekstu lasīšanu, ierakstīšanu un klausīšanos. Kādam sava balss likās sveša, kādam nedaudz smieklīga, kādam tekstu ierunāt traucēja uztraukums.

 

Žurnālistikas pulciņa dalībnieki ar prieku noklausījās specefektus, kurus ir iespējams veidot, apstrādājot balsi ar datorprogrammu palīdzību. Ekskursijas noslēgumā katrs apmeklētājs saņēma piemiņas velti – zīmuli ar uzrakstu „Balss, kas uzrunā”. Pulciņa dalībnieki saka lielu paldies par interesanto ekskursiju un novēl daudz skaistu radio raidījumu!

 

 

ARPC žurnālistikas pulciņa dalībnieki

14.10.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums