Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Fotokonkurss – izstāde „ZOOM IN”

Jauniešu fotokonkurss „Zoom in” (tulkojumā no angļu valodas nozīmē – tuvināt, pietuvināt) Rēzeknes pašvaldībā tiek rīkots jau septīto gadu, kas tāpat kā vairums jaunatnes neformālās izglītības pasākumu norisinās Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādē Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”.

 

Jauniešu fotoizstāde tika atvērta ar skanīgo muzikālo priekšnesumu, ko izpildīja Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes aktīviste Dana Supe un Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas audzēknis Vadims Kobals.

 

Konkursa ideja pieder Jauniešu domei, kas ar konkursa palīdzību aicina jauniešus paust savu redzējumu par dažādām sev aktuālām tēmām. Šogad jaunieši tika mudināti iesūtīt savas fotogrāfijas par tēmu “Rēzeknes stāsti 100 gadu garumā”. Rēzeknes pilsētai, tās iedzīvotājiem, vietām, ainavām un pasākumiem – stāstu ir daudz, un katrs cilvēks vienu un to pašu stāstu var izstāstīt savādāk, pat ja stāsta atainošanā palīgā nāk fotokamera. Fotogrāfijās jaunieši tika aicināti attēlot rēzekniešu ikdienas gaitas, kultūras un sporta pasākumus, svētkus, ģimeniskās vērtības, cilvēku portretus, vides objektus no Rēzeknes pilsētas. Jauniešiem bija iespēja iesūtīt 1 – 5 fotogrāfijām, kas nebūtu apstrādātas ar datorprogrammām. Šogad atsaucās 16 jaunieši, kuri kopumā iesūtīja 42 fotogrāfijas, ko izvērtēja kompetenta žūrija atbilstoši nolikuma kritērijiem. Šogad žūriju pārstāvēja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs izglītības metodiķe Olita Kuksa, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs fotopulciņa “Zibsnītis” skolotājs Eduards Medvedevs, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs Multimēdiju darbnīcas skolotājs Kristaps Kalabanovs, kā arī pieaicināts pārstāvis un fotogrāfs Aleksandrs Lebeds un Daugavpils Universitātes programmas “Mākslas menedžments“ 2.kursa studente Julija Borisova. Žūrija vērtēja katras bildes atbilstību konkursa mērķim, oriģinalitāti, tehnisko izpildījumu un bildes emocionālo ietekmi.  Iesūtītie darbi bija ļoti dažādi – ar savu vēstījumu, koncepciju un  stilu. Katrs autors fotogrāfijai klāt pievienoja arī nelielu stāstu un idejisko izklāstu.

 

Izstādes atklāšanas dienā – 14. maijā – tika godināti visu darbu autori. Par 1. vietas ieguvēju žūrija atzina Eiropas brīvprātīgā darba veicēju no Spānijas Lourdes Pons Pujol (līguma nr. 2017-2-LV02-KA105-001656) ar fotogrāfiju “Vecs vs Jauns”. Otrās vietas ieguvēja ir Renāte Kupcova ar fotogrāfiju “Rēzeknes pilsdrupas ir vēsturiski ļoti nozīmīga un ar leģendām apvīta vieta. Skats, kas paveras no šī kalna ir ļoti īpašs, jo tā fonā atrodas Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrāle. Tā liecina par katoļu ticības nozīmi Rēzeknē, kura ir ļoti svarīga un ietekmē pilsētas iedzīvotāju dzīvi joprojām. …”. Trešās vietas ieguvējs ir Regnārs Kirejevs ar bildi “Celīs, bruoļ, voi redzi, jau zemeite zīd”. Pirmo vietu ieguvēji tika apbalvoti ar diplomiem un savā īpašumā ieguva jauniešiem saistošas balvas.

 

Fotoizstādes apmeklētāji varēja balsot arī par savu favorīt bildi un skatītāju simpātiju ieguva Eiropas brīvprātīgās darba veicējas Aubree Monteil no Francijas (līguma nr. 2017-2-LV02-KA105-001656) fotogrāfija “Mājas”.

 

Arī visiem pārējiem fotogrāfiju autoriem: Agnijai Loginai, Diānai Auziņai, Diānai Stepulei, Evgeniiai Pshenichnikovai, Helēnai Apelei, Ievai Zeltiņai, Jose Maria Cabezuelo Perez, Jūlijai Dudarevai, Katrīnai Pundurei, Līgai Ivanovai, Reinim Grudinskim, Vendijai Strodei tika izsniegtas pateicības par dalību Rēzeknes pilsētas jauniešu fotokonkursā – izstādē „ZOOM – IN” un pasniegtas veicināšanas balvas, ko sarūpēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”.

 

Jauniešu fotogrāfijas  klātienē ir apskatāmas ARPC “Zeimuļs” 2.stāvā līdz 04.06.2018.

 

Paldies visiem jauniešiem par aktīvu līdzdalību fotokonkursā, žūrijai par darbu, Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūrai par atbalstu un sarūpētajām balvām. Aicinām arī turpmāk būt aktīviem un radošiem, piedalīties turpmākajos ARPC Jaunatnes lietu nodaļas organizētajos pasākumos!

ARPC “Zeimuļs” jaunatnes darbiniece Dana Pavļukeviča

 

 

16.05.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums