Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Finanšu prātības konkurss “Mana vārdnīciņa”

12.martā norisinājās finanšu prātības konkursa “Mana vārdnīciņa” dalībnieku apbalvošanas pasākums. Konkursa galvenais mērķis bija rosināt sākumskolas audzēkņiem ekonomisko jēdzienu izpratni. Konkursā piedalījās 1.-4. klašu skolēni. Konkursa dalībniekiem bija jāizveido vārdnīcas, kurās tika apkopoti jēdzienu skaidrojumi trīs paaudzēs : skolēni, vecāki, vecvecāki. Iesniegtie darbi bija ļoti koši un radoši, katrs no dalībniekiem bija pacenties un izveidojis ilustrācijas savai vārdnīciņai.

 

Konkursa darbu vērtēja žūrija : Natālija Krištopāne (ARPC “Zeimuļs” galvenā grāmatvede), Agita Gailiša (ARPC “Zeimuļs” interešu izglītības metodiķe), Edmunds Kadakovskis (interešu izglītības skolotājs) un Inese Sondore (interešu izglītības skolotāja).

 

Apbalvošanas laikā dalībniekiem bija iespēja kopā skaidrot dažādus ekonomiskos jēdzienus. Prieks, ka bērni aktīvi izteica savu viedokli par jēdzieniem un ar interesi uzklausīja vecāku un skolotāju skaidrojumu. Vārdnīcas izveidošana ir viens no pirmajiem soļiem sava biznesa ceļa uzsākšanai, tāpēc apbalvošanā piedalījās ARPC “Zeimuļs” skolēnu mācību uzņēmums, kura dalībnieki demonstrēja savu produktu un stāstīja par pieredzi dalībā dažādos tirgos, iespēju iegūt savu pirmo peļņu. Skolēnu mācību uzņēmumā ir apvienojušās divas māsas, kuras šobrīd ražo dažādas rokassprādzes un matu dekorus.  Kā arī bija iespēja noklausīties biznesa pasaku  “Koka klucis Konstantīns”, kuras autore Amanda Vēvera 2015.gadā Junior Achievement Latvija  konkursā  “Biznesa pasakas” ieguva otro vietu.

 

Finanšu prātības konkursa pirmās kārtas galveno balvu un iespēju piedalīties Junior Achievement Latvija  konkursā  ieguva Simona Mikaskina un Markuss Kavaļonoks.  Pateicības balvas ieguva Agnate Kuzminska, Kristiāna Jubele un Mareks Pauniņš.

 

Apbalvošanas pasākums pagāja ļoti rosīgi un jautri.  Liels paldies konkursa dalībniekiem un vecākiem par iesaistīšanos!

 

Interešu izglītības metodiķe Agita Gailiša

13.03.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums