Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Erudīts 2020

Šo trešdien – 20. novembrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” pulcējās Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu audzēkņi, lai atklātu jauno “Erudīts 2020” sezonu. Šogad konkursa tēma ir „Viss par visu”. Pirmajā spēlē tika uzdoti jautājumi par  tēmām: ģeogrāfija, vēsture, arhitektūra, izglītība, pieminekļi, putni, svinamie svētki un nacionālie ēdieni, ko izvēlējās paši dalībnieki. Šogad ir nedaudz pamainīts spēles formāts, ka katrai komandai ir jāatbild uz visiem pieciem jautājumiem par izvēlēto tēmu, par katru pareizo atbildi saņemot trīs punktus, bet pārējās komandas rakstot saņem vienu punktu.

 

Uz spēli bija ieradušās 8 skolu komandas – no Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas, Rēzeknes 2. vidusskolas, Rēzeknes 3. vidusskolas, Rēzeknes 5. vidusskolas, Rēzeknes 6. vidusskolas, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Rēzeknes tehnikuma.

 

Pirms sākt spēli, katra komanda bija sagatavojusi nelielu prezentāciju par sevi, visspilgtāk izcēlās Rēzeknes 5. vidusskolas komandas vizītkarte, kas bija videoformātā veidota un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas nodziedātā dziesma ģitāras pavadījumā.

 

Konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt jauniešu padziļinātās zināšanas par notiekošo, rosināt uz aktīvu līdzdalību sabiedriskajos, kultūras un vēstures izzinošajos procesos, kā arī darboties grupā un pieņemt kopīgos lēmumus.

 

Par 1. spēles uzvarētājiem ar 30.5 punktiem kļuva Rēzeknes  Valsts 1. ģimnāzijas komanda,  2. vietu ar 29 punktiem ieguva Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas komanda un 3. vietu ar 22  punktiem ieguva Rēzeknes 5. vidusskolas komanda.

 

Uz tikšanos ARPC “Zeimuļs” otrajā spēlē 2019. gada 11. decembrī plkst. 15:00!

21.11.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums