Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

”Domā- Mācies-Dari”

Rēzeknes pilsētas pašvaldība turpmākā pusgada garumā īstenos projektu ”Domā- Mācies -Dari”, kas tika iesniegts un apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programma 2020. gadam, Valsts atbalsta nodrošināšana jaunatnes politikas attīstībai pašvaldībās. 1.2. Starpnovadu un starpinstitūciju sadarbības jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī projektu konkursa ietvaros.

 

Projekta mērķis ir uzlabot, aktivizēt skolu un citu izglītības iestāžu pašpārvalžu darbu ar  jauniešiem, tādējādi paaugstinot pašpārvaldes kapacitāti, izstrādājot ilgtspējīgu starpinstitucionālu  sadarbības modeli. Tiks organizēti semināri jauniešiem un skolotājiem, jauniešu “iedvesmotājiem”, karjeras konsultantiem- personām, kas ikdienā strādā ar jauniešiem to kapacitātes stiprināšanai, lai turpmāk varētu kvalitatīvi darboties JD, Jauniešu centrā un skolēnu pašpārvaldēs, tiks veidota izpratne par līdzdalību, tiks iegūtas jaunas zināšanas un prasmes. Tiks organizēts saliedēšanas pasākums jaunatklātajā Rēzeknes Olimpiskajā centrā, kurā būs iespēja satikties neformālā gaisotnē visiem kopā. Tiks organizēta pieredzes apmaiņas vizīte uz Tukumu. Tiks organizēts noslēguma pasākums Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, kurā tiks prezentēts pašpārvalžu un jauniešu domes turpmākās darbības modelis, kas ļaus  atbalstīt Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu skolēnu pašpārvalžu darbību -sekmēt vienotas izpratnes veidošanos par pašpārvalžu lomu izglītības iestādēs, stiprinot Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes darbību.

 

Projektā iesaistītie sadarbības partneri: Rēzeknes pilsētas izglītības pārvalde, Rēzeknes pilsētas skolas  un Rēzeknes pilsētas domes sporta pārvalde.

 

Projekta aktivitātēs tiks īstenotas no februāra līdz jūnijam.

 

Projekta vadītāja Eleonora Ivanova

26.11.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums