Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Break Jam 2016

Rēzeknē jau vairākus gadus notiek breakdance nodarbības gan iesācējiem, gan jauniešiem ar iemaņām. Tās vada pasniedzējs Edgars Jukna. Pasaulē šīs dejas veids ir ļoti populārs un pēdējos gadus plašu atzinību gūst arī Latvijā.

 

Breakdance sākotne Edgara Juknas vadībā meklējama jau pirms 10 gadiem, kad jaunieši uzdrīkstējās attīstīt savus talantus radošā pašizteiksmē – dejā. Šogad darbā ar bērniem Edgars piesaistīja savu bijušo audzēkni Ernestu Skruli, kurš tagad vada nodarbības iesācējiem.

 

„Breiku dejot ir interesanti un aizraujoši, jo tas ļauj ne tikai izcelties un parādīt sevi neordinārā veidā, bet arī sniedz iespēju bērniem un jauniešiem veselīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku. Bērni un jaunieši izrāda lielu interesi par šo deju, jo tā sevī ietver akrobātikas un kung-fu elementus,” atzīst Edgars.

 

Skolotājs jau vairākus gadus organizē breakdance pasākumus, piesaistot dalībniekus no citām Latvijas pilsētām. Arī šogad – 4.novembrī Zeimulī notika breakance koncerts. Konkursi, spraigas cīņas, paraugdemonstrējumi iedvesmoja mazos un lielos dejotājus. Jāpiebilst, ka bija ieradies arī viesis no Maskavas – Andrejs, kurš uz deju grīdas sacentās kopā ar breakdance dejotāju Ņiķitu. Visi pasākuma dalībnieki un viesi aizbrauca mājas ar jauniem iespaidiem, labu garastāvokli un ar jauniem draudzības kontaktiem.

 

Paldies Jevgenijai Kuščai par iespēju un atbalstu jaunajiem dejotājiem!

 

Paldies Agitai Gailišai un Olitai Kuksai par sarūpētajām balvām un palīdzīgu roku!

 

Paldies skatītājiem, vecākiem un atbalstītājiem par dzīvesprieku un pozitīvām emocijām!

 

ARPC “Zeimuļs” breakdence skolotājs

Edgars Jukna

28.11.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums