Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Bērnu vasaras nometne “Mazo princešu un džentlmeņu skola”

Jau otro gadu pēc kārtas ARPC “Zeimuļs ” tiek organizēta nometne “Mazo princešu un džentlmeņu skola”, kurā dalībniekiem ir iespēja ne vien aizraujoši, interesanti un radoši pavadīt laiku, bet arī pilnveidot sevi, izmēģināt jaunas aktivitātes un apgūt pieklājības un ētikas normas.

 

Nometnes programma bija patiesi krāsaina- notika gan sportiskas aktivitātes, tādas kā atklātā peldbaseina apmeklējumi, aerobikas nodarbības, pārgājiens uz Ančupāniem, jāšana zirgu sētā “Untumi”, gan radoša darbošanās kā gleznošanas, floristikas, hennas u.c. meistarklasēs.

 

Tika apmeklēts  kino un rožu izstāde Latgales Kultūrvēstures muzejā. Bērni apguva galda kultūru restorānā “Gords” un pieklājīgas uzvedības normas, savstarpējo cieņu, un, apmeklējot Leļļu karalisti Preiļos, varēja iejusties īstu princešu un džentelmeņu lomā. Divu nometnes nedēļu laikā bērni arī gatavojās noslēguma koncertam, kas tika veltīts vecākiem-  apguva raitu dejas soli un dziesmas ne tikai latviešu, bet arī angļu valodā.

 

EBD projekta ietvaros “Friends with us” Nr. 2016-2-LV02-KA105-001284 kopā ar nometnes bērniem darbojās brīvprātīgie no Ukrainas – Jura un Andrejs Kidanovi, piedaloties ābeļu stādīšanā,  katru rītu vadot rīta rosmi un dažādas sporta un komandas saliedēšanas aktivitātes. Savukārt kopā ar brīvprātīgo no Itālijas (EBD projekts “Sociable Youth all over the world”, projekta nr.2016-1-LV02-KA105-001049) – Camillu, bērni iesaistījās kulinārijas meistarklasē, pagatavojot garšīgas itāļu picas un rabarberu plātsmaizi, ar ko tika cienāti vecāki. Nometnes laikā vecākiem tika gatavotas arī krāšņas ziedu kompozīcijas, un, nodarbībā “Dāvanas draugiem” tapa smilšu gleznas un citas radošas lietas. Vairākas aktivitātes bērniem vadīja Jauniešu domes jaunieši- gleznošanas, bižu pīšanas, dziedāšanas un galda karšu, ielūgumu pagatavošanas meistarklases.

 

Izvērtējot nometni, bērni atzina, ka ir labi pavadījuši laiku, iepazinuši jaunus draugus un, protams, daudz ko iemācījušies, tāpēc labprāt vēlreiz piedalītos “Mazo princešu un džentlmeņu skolā”.

 

Liels paldies ir jāsaka nometnes vadītājai Eleonorai Ivanovai par ieguldīto darbu, ARPC “Zeimuļs” pedagogiem – Olgai Strodei, Olgai Runčai, Maksimam Dimperam, Maijai Gailumai, Eiropas brīvprātīgā darba Erasmus+ programmas projekta “Sociable Youth all over the world” darba veicējai Camillai Ghiringhelli, projekta  “Friends with us” realizētājiem Jurim un Andrejam Kidanoviem, Jauniešu domes dalībniekiem, tehniskajiem darbiniekiem un visai nometnes komandai par radošām idejām, veiksmīgo sadarbību un labi pavadīto laiku. Uz tikšanos arī nākamajā gadā!

 

Elvita Ostrovska ARPC “Zeimuļs” jauniešu karjeras un vasaras nodarbinātības projekta dalībniece

22.06.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums