Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC “Zeimuļs”  veiksmīgi noslēdzies pirmais velosipēdistu apmācības kurss

10.maijā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” veiksmīgi noslēdzās pirmais apmācību kurss velosipēdistiem, kas vēlējās iegūt tiesības. Apmācības ARPC “Zeimuļs” organizēja, īstenojot programmu “Drošības mācību klase” sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju.

 

Ceļu satiksmes likums atļauj braukt ar velosipēdu pa ielām un ceļiem no 10 gadu vecuma tikai tad, ja ir vadītāja apliecība. Tā kā satiksmes dalībniekam šī ir pirmā pieredze uz ceļa, vadītājam rūpīgi jāsagatavojas.

 

Lai palīdzētu skolēniem iemācīties noteikumus un saņemt tiesības, ARPC “Zeimuļs” no šā gada marta līdz maijam notika nodarbības velosipēdistiem. Apmācību laikā skolēniem bija iespēja iemācīties ceļu satiksmes noteikumus un drošības principus intensīvas satiksmes apstākļos uz pilsētas ceļiem, kā arī saņemt noderīgu informāciju par velosipēdu uzbūvi un veidiem, noteiktu velosipēdu veidu detaļām un izmantošanu atbilstoši mērķiem. Kursu vadīja “Drošības mācību klases” pedagogs, Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes ceļu satiksmes vecākais inspektors Ēriks Pudenko.

 

Sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju tika organizēti arī eksāmeni, lai saņemtu velosipēdista vadītāja tiesības. Rezultātā eksāmenu par ceļu satiksmes noteikumiem nokārtoja 37 skolēni, kuri 19. maijā saņēma velosipēda vadītāja tiesības un dāvanas no Valsts policijas. Apsveicam visus pirmā kursa absolventus!

 

16.maijā sākās jau otrais apmācību kurss, kurā piedalās 45 skolēni. Novēlēsim audzēkņiem sekmīgu mācīšanos un veiksmi eksāmenā. Nākamais apmācību kurss plānots jaunā mācību gada sākumā.

ARPC “Zeimuļs” metodiķe darbam ar bērniem un ģimenēm Olga Strode

20.05.2022.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums