Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC “Zeimuļs” interešu izglītības programmu audzēkņi attālināti strādā radoši!

Interešu izglītība ir bērnu un jauniešu lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēja, kur ikviens var atrast savu sirdslietu, attīstīt jaunas prasmes  un realizēt sevi. Sākot ar 2020.gada 21. decembri, ARPC “Zeimuļs” interešu izglītības programmas tiek realizētas attālināti. Audzēkņi ar prieku, degsmi un aizrautību sagaida dažādus uzdevumus no ARPC skolotājiem. Uzdevumu pildīšanā bieži vien iesaistās visa ģimene un kopā izbauda darbošanās prieku.

 

Pulciņa “Avīzes veidošanas pamati” (sk. I.Brīvere) dalībnieki turpina aktīvi rakstīt par sev aktuālām tēmām un veidot paši savu avīzi. Aicinām ikvienu apskatīt bērnu veidotās avīzes –http://zeimuls.lv/zeimula-zinas/.  Pulciņu “Tehniskā modelēšana un kokapstrāde” un “Restaurācijas pamati” (sk. N. Stefanovičs ) audzēkņi paši modelēja un izgreba saviem ģimenes locekļiem jaungada dāvanas. Pulciņš “Šahs” (sk. A. Vasiļkovs) ir tā interešu izglītības programma, kuras dalībnieki labprāt organizēja savas nodarbības ārpus ierastajām telpā, un arī šajā laikā bērni pildīja dažādus vingrinājumus, lai trenētos un iegaumētu labākos gājienus. Audzēkņi apguva arī prasmi spēlēt šahu tiešsaistē. Elektronikas (sk. G. Kolčš) zēni mājās turpināja iesāktos elektroprojektus.

 

ARPC darbojas dažādas vizuālās mākslas un vizuāli plastiskās mākslas programmas. Pulciņā “Fimo plastikas māksla” (sk. D. Pavļukeviča) dalībnieki veidoja Ziemassvētku kompozīcijas, izmantojot fimo, ar ko dekorēja svētku krūzes.  “Keramikas” un “Podnieku darbnīcas” (sk. J.Dudukalova) skolēni veidoja no māla savu varoņu tēlus. Katram no audzēkņiem bija izvēlēts savs varonis, kādam tas bija mājdzīvnieks, bet citam pazīstams multfilmu tēls. Vizuālās mākslas audzēkņi zīmēja, izmantojot dažādas ģeometriskās figūras. “Zīda un stikla apgleznošanas”  pulciņa  dalībnieki uzsāka gleznot savu ģimenes locekļu portretus.  Pulciņa “Gleznošana” (sk. I. Ontužane) bērni aktīvi darbojās, gleznojot Ziemassvētkus, rūķu cepures un eglītes. Katrs centās savā darbā attēlot svētkos izjusto prieku.  Programma “Zīmēšana ar zīmuli” (sk. N. Ivanova) ARPC darbojas otro gadu. Darbojoties attālināti, audzēkņi zīmēja 2021. gada simbolu – vērsi. Programmas “Floristika”  (sk. N. Kirejeva) audzēknes veidoja dažādus svētku eglīšu rotājums un galda dekorus.   “Dāvanu darbnīcas” un “ Dari pats” dalībnieki veidoja sniegbaltus sniegavīrus un košus rūķu zābaciņus. Jaunākie dalībnieki pulciņā “Sīkplastikas prieks”  lipināja papīra piparkūkas ar dažādiem dekoriem. Programmu “Gleznošana” un “Dekoratīvie darbi no smiltīm”(sk. M.Gailuma) audzēkņi veidoja skaistas apsveikumu kartiņas un gleznoja savas Ziemassvētku egles dekorējumus.  “Šūšanas darbnīcā” (sk. S.Romančuka) jaunietes šūdināja egļu kolāžu no audumu gabaliem.

 

“Silta un make-up” programmas (sk. L.Leiņa – Sviridenko) jaunietes trenējās grimēt atblīstoši dažādām tēmām – mana fantāzija, svētki u.c. Programmas “4 H” audzēkņi (sk. Dz.Gribuste) veidoja 30-40 cm eglītes no kartona, fizāļa un pērlītēm. Vides programmas “Dabas pētnieki” (sk. V.Boļšekovs ) dalībnieki piedalās fotokonkursā “ Ziema manā pagalmā”.

 

Folkloras studijas “Vīteri”  (sk. S. Stare) solisti apguva jaunu dziesmu “Seši mazi bundzinieki” un attēloja tās saturu zīmējumos. Kapellas (sk. E.Reiniki) audzēkņi mācījās nospēlēt vairākas latviešu tautas dziesmas un apgūto nofilmēt īsā video klipā. Vokāli instrumentāla ansambļa (sk. I. Gusāns) dalībnieki turpina apgūt instrumentu spēli un ar nepacietību gaida, kad varēs muzicēt kopā.  Vokālās studijas (sk.T. Klomāne ) meitenes mācās jaunu dziesmu tekstus un pilda balsi attīstošus vingrinājumus. Jaunus akordus un dziesmas vingrinās spēlēt arī pulciņa “Ģitārspēle” (sk. A Repelis)  audzēkņi. Vokālo ansambļu dalībnieki, solisti-vokālisti (sk. K. Demko-Senkāne) apgūst jaunu repertuāru, pilnveido savu ritma izjūtu.

 

Bērni un jaunieši pavada daudz laika pie viedierīcēm, tāpēc ļoti svarīgi ir nodrošināt iespēju aktīvi izkustēties. “Breackdance” (sk. E. Jukna) dejotāji pilda mājās individuālos uzdevumus un atkārto jau iepriekš apgūtos deju soļus.   “Vingrojam trenažieru zālē” (sk. S. Ciguļovs) sportisti pilda individuālos fiziskos uzdevumus, attīsta spēku, izturību un koordināciju.  “Mūsdienu dejas” (sk. A. Zmeikina) dalībnieces katru dienu pilda stiepšanās vingrinājumus, apgūst jaunu horeogrāfiju un atkārto jau zināmās kombinācijas.

 

ARPC interešu izglītības nodaļa realizē arī vairākas programmas bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Pulciņa “Te un tagad” (Sk. E. Razgaļa un I. Muhamberga ) dalībniekiem notiek ikgadēja piparkūku cepšanas darbnīca. Šogad tā notika katram individuāli, savā virtuvē, daloties ar paveikto kopīgā WhatsApp grupā.

 

Neapstājas arī interešu izglītības nodaļas metodiskais darbs. Lai nodrošinātu kvalitatīvu un audzēkņiem piemērotu mācību procesu, šobrīd tiek izstrādātas izvērtēšanas audzēkņiem, vecākiem un pedagogiem, kā arī jau tiek domāts par jaunām interešu izglītības programmā un izveidoti metodiskie ieteikumu ARPC interešu izglītības programmu izstrādē.

 

Bildes: https://failiem.lv/u/a9d48nxs9#/

 

ARPC interešu izglītības metodiķe Agita Gailiša

04.01.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums