Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC «Zeimuļs» apbalvotas aktīvākās ģimenes

1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā «Zeimuļs» piekto reizi aizvadīts ģimeņu godināšanas pasākums “ARPC «Zeimuļs» Gada ģimene 2019».

 

Konkursā ir četras nominācijas: «Aktīvākā ģimene», «Talantīgākā ģimene», «Radošākā ģimene» un «Skanīgākā ģimene». Pasākuma mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību ģimenes vērtību nozīmei un godināt ģimenes, kas saviem sasniegumiem snieguši ieguldījumu ģimenes vērtību un tradīciju attīstībā.

 

Piecu gadu laikā goda nosaukumam tikušas nominētas 39 ģimenes. Katra ir ARPC lepnums un rāda cienīgu piemēru. Šogad bija pieteikti deviņi nominanti: Kločko, Pavlovsku, Matvejevu, Dukuru, Kornutu, Koršenkovu, Gaidu, Ovsjankinu un Zizlānu ģimene.

 

Koršenkovu ģimene šogad atzīta par aktīvāko. Vecāki audzina četrus bērnus, vecākajam dēlam Jurijam ir 13 gadu, Verai – 12, Anastasijai – 5, jaunākajai meitai Nadeždai – 4 gadi. Bērni kopā ar vecākiem piekopj veselīgu dzīvesveidu, pavada daudz laika svaigā gaisā, ceļo, aktīvi iesaistās dažādos ARPC un pilsētas pasākumos. Vecākie bērni apmeklē nodarbības mūzikas skolā, dažādas sporta sekcijas, piedalās konkursos un sacensībās. Šīs ģimenes tradīcijas un paražas ir tās laimes un labklājības neatņemams atribūts. Ģimene ir aktīva, draudzīga un saliedēta, bērnus audzina mīlestībā, palīdzot viens otram.

 

Gaidu ģimene apbalvota kā talantīgākā. Šī ģimene ir pazīstama ar sasniegumiem kultūrā, mākslā, zinātnē un citās jomās. Vecākajam dēlam Zbigņevam ir 8 gadi, viņš aktīvi darbojas vairākos ARPC pulciņos – LEGO robotikas, šaha, zīmēšanas u. c. Piedalās LEGO robotikas un šaha sacensībās vietējā līmenī un ārvalstīs, izcīnījis IV sporta klasi šahā, kopā ar vecākiem piedalījies ģimeņu turnīrā. Jaunākajai meitai Agatai ir tikai 4 gadi, bet viņa ļoti labprāt dzied bērnu popgrupā, darbojas mūsdienu deju, zīmēšanas u. c. pulciņos. Gaidu ģimene ir draudzīga un talantīga, bērni un vecāki glabā un tur godā ģimenes tradīcijas.

 

Ovsjankinu ģimene nosaukta par radošāko. Šī ģimene iegulda laiku un enerģiju bērnu audzināšanā, galvenokārt attīstot viņu talantus un dotības. Ģimenē aug divas meitas. Nikolai ir 6 gadi, viņa nodarbojas ar sporta, balles un tautas dejām, zīmēšanu, piedalās sacīkstēs, kur gūst goda vietas. Sofijai ir 3 gadiņi, arī viņa nodarbojas ar balles dejām un zīmēšanu. Ģimenei patīk aktīvi un radoši pavadīt laiku kopā, piedalīties pasākumos un konkursos. Jau daudzus gadus Ovsjankinu ģimene piedalās “Ģimeņu parādē”, ik gadu priecējot un sajūsminot skatītājus ar neparastiem tēliem, kas radīti vecāku “zelta rokām”. Viņu darbs, izdoma un talants katru gadu nodrošina ģimenei pelnītas goda vietas.

 

Zizlānu ģimene atzīta par skanīgāko. To vieno dejas, dziesmas un mūzika. Ģimenē aug trīs bērni. Ričardam ir 9 gadi, viņš ir mammas galvenais palīgs, jau vairākus gadus nodarbojas ar sporta dejām, piedalās sacensībās un gūst godalgotas vietas. Rianai ir četri gadi, viņa dejo baletu. Jaunākajai meitai Rikardai ir tikai 2 gadi, viņai ļoti patīk dziedāt un dejot. Ģimeni vieno mūzika, šo mīlestību bērniem ieaudzinājusi mamma, talantīga un radoša personība ar muzikālām dotībām, kas izpaužas un atspoguļojas bērnos. Zizlāni ir aktīva, draudzīga, sportiska un saliedēta ģimene. Viņiem patīk ceļot, doties izbraukumos ar laivu un divriteņiem. Ģimene piekopj veselīgu dzīvesveidu, līdz ar to ir cienīgs piemērs mums visiem.

 

Par ģimenes vērtību un tradīciju saglabāšanu un popularizāciju apbalvotas arī citas, tikpat brīnišķīgas, radošas, talantīgas un draudzīgas saimes – Kločko, Dukuru, Pavlovsku, Matvejevu un Kornutu ģimene. Visām pasniegti diplomi, ziedi un dāvanas no ARPC “Zeimuļs”. Ģimenes, kas uzvarējušas nominācijās, saņēma speciālas balvas – personalizētus lietussargus visai ģimenei no 13. Saeimas deputāta Ivana Ribakova.

 

Laime ir laimīga ģimene! Sveicam visas ģimenes, kuras piedalījās konkursā, un vēlam vienmēr palikt tikpat draudzīgiem, atbalstīt vienam otru, saudzēt un glabāt ģimenes tradīcijas. Laimi, veselību un labklājību katrai ģimenei!

 

Par fotogrāfijām paldies ARPC «Zeimuļs» skolotājam Edmundam Kadakovskim

Olga STRODE,

ARPC “Zeimuļs” metodiķe darbam ar ģimenēm un bērniem

04.06.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums