Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ARPC “Zeimuļs” aizvadīta Vecāku nedēļa

No 30. oktobra līdz 3. novembrim Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” norisinājās tradicionālā Vecāku nedēļa, kuras laikā tika organizēti dažādi izklaidējoši un izglītojoši pasākumi visai ģimenei.

 

Lai vecākiem būtu iespēja atpūsties un interesanti, lietderīgi pavadīt laiku “Zeimulī” kopā ar bērniem, katra nedēļas diena bija veltīta noteiktai tēmai. Pirmajā dienā (“Radošajā dienā”) tēti, mammas un mazie ARPC pedagogu vadībā lipināja, zīmēja, līmēja, pašu rokām veidojot dažādus suvenīrus un citus izstrādājumus no papīra, filca, kartona, māla un citiem materiāliem. Diena pagāja ražīgi, un katrs uz mājām paņēma līdzi savus darinājumus.

 

Otrdien sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa pārstāvjiem Drošības klasē notika Drošības diena. Sociālās kampaņas “Supervaronim nepazust” ietvaros bērni mācījās pareizi uzvesties dažādās situācijās: cik svarīgi ir zināt operatīvo dienestu tālruņa numurus – 112 un 110, prast paskaidrot, kur atrodas tava māja, kā sauc mammu un tēti, atcerēties vecāku tālruņa numurus. Turpmāk, ja gadās sarežģīta situācija, mazie spēs pasargāt ne tikai sevi, bet arī citus.

 

Trešdien, “Labo darbu dienā”, mūsu centrā pulcējās visi, kam nav vienaldzīgs dzīvnieku liktenis. Kopā ar Rēzeknes Dzīvnieku patversmes brīvprātīgajiem bērni un viņu vecāki noskatījās prezentāciju par kaķiem un suņiem, kuriem nav māju. Klāt bijušajiem bija iespēja uzzināt daudz derīgas informācijas par dzīvnieku adoptēšanu un to aprūpi. Tika atklāta arī fotoizstāde “Gribu uz mājām”, kurā bildēs bija redzami apburoši kaķi un suņi skumjām acīm. Tāpat darbojās labdarības kiosks, un katrs interesents varēja iegādāties kaut ko sev tīkamu, tādējādi ziedojot savu artavu un palīdzot četrkājainajiem. Tā tiešām bija brīnišķīga, labestības un pateicības piesātināta diena!

 

Ceturtdien, tradicionālajā pasākumā “Tēja ar vecākiem” labu noskaņojumu vecākiem un svētku viesiem dāvāja moderno deju pulciņu dalībnieki Arņa Vonoga un Ilonas Kalniņas vadībā, vokālā pulciņa mazie dalībnieki (vad. Tatjana Klomāne), mūsdienu deju pulciņa dejotāji (vad. Anna Zmejkina), breakdance pulciņa dalībnieki, kā arī pasākuma viesi – talantīgie PII “Bitīte” audzēkņi. Svētku noslēgumā bija arī jautras spēles un kopīga tējas dzeršana.

 

Pateicamies visiem Vecāku nedēļas apmeklētājiem! Liels paldies ARPC “Zeimuļs” pedagogiem un brīvprātīgajiem, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa darbiniekiem, Rēzeknes Dzīvnieku patversmes brīvprātīgajiem, režisoram Vladimiram Dukuļam un visiem, kuri palīdzēja organizēt svētkus ģimenēm!

 

Olga STRODE,

ARPC metodiķe darbam ar ģimenēm un bērniem

 

08.11.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums