Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Akcijas “ Iegūsti skolā – pielieto dzīvē” rezultāti!

Sākot ar šī gada 1.septembri, biedrība “SEDNA” sadarbībā ar Rēzeknes 2.vidusskolu uzsāk jaunatnes iniciatīvas projekta “Izmēģini un iemācies” realizēšanu. Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai Nr. 8.3.4.0/16/I/001  (PuMPuRS). Projekta galvenais mērķis – izmantojot neformālās izglītības metodes, mainīt jauniešu attieksmi pret izglītības iestādē iegūtajām zināšanām un veicināt viņu saskarsmes prasmju pilnveidošanu.

 

Projekta ietvaros, sadarbībā ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”, tika organizēta radošā akcija “Iegūsti skolā- pielieto dzīvē!”. Tās ietvaros Rēzeknes valstspilsētas jauniešiem bija iespēja apvienoties nelielās grupās,  kopā izveidot vizuālus, vizuāli plastiskos un digitālos darbu, attēlojot akcijas tēmu. Kopumā akcijā piedalījās vairāk nekā 10 jauniešu grupas no ARPC “Zeimuļs”, Rēzeknes 4. vidusskolas, Rēzeknes pamatskolas-attīstības centra, Rēzeknes 2.vidusskolas, Rēzeknes sākumskolas. Tika saņemti ļoti dažādi un interesanti kopdarbi – zīmējumi, fotogrāfijas, plakāti, piekariņi no pērlītēm u.c. Katrā darbā bija atspoguļotas prasmes, kas ir nepieciešams gan ikdienas dzīvē, gan arī profesijas izvēlē. Prieks redzēt, ka dalībnieki saskata saikni starp skolas zināšanām un ikdienas dzīvi un apzinās to nozīmi. Katra dalībnieku grupa saņēma veselīgus un garšīgus našķus, piemiņas balviņas.  Aicinām ikvienu līdz 11.12.2022. apskatīt darbu izstādi ARPC “Zeimuļs” 1.stāvā.

 

Liels paldies pedagogiem un jauniešu līderiem, kuri motivēja un atbalstīja dalībniekus, kā arī liels paldies ARPC “Zeimuļs” komandai par atbalstu un iesaistīšanos radošās akcijas organizēšanā.

 

Projekta koordinatore Aļona Pavlova

 

17.11.2022.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums