Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Akcija “Kopā par drošību!” centrā “Zeimuļs”

Šī gada martā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notika kārtējā akcija “Kopā par drošību!”. Tās mērķis – atgādināt bērniem par nopietnām briesmām uz ceļiem un ikdienas dzīvē, kā arī sniegt detalizētāku informāciju par drošību.

 
Visu mēnesi sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkni un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādi ARPC “Zeimuļs” un pilsētas skolās tika organizētai dažādi pasākumi par bērnu drošību.

 
Akcijas noslēgumā 22. martā ARPC “Zeimuļs” aktu zālē aizvadīts pasākums “Kopā par drošību!”. Sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkni, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādi, Zemessardzes 3. brigādi un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu bērniem un vecākiem bija iespēja apmeklēt “Drošības kvartālu”, kur katrs varēja atsaukt atmiņā svarīgas lietas – kā pasargāt sevi un citus, piedalīties izglītojošās spēlēs un viktorīnās.

 
Pasākumu atklāja ARPC «Zeimuļs» vadītāja Jevgenija Kušča. Pasākumu apmeklēja arī goda viesi – Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs, VUGD Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļas komandieris Viktors Ščavinskis un, protams, bērni kopā ar vecākiem un citi interesenti. Ar jautriem deju priekšnesumiem klātbijušos priecēja breika pulciņa audzēkņi (vad. Edgars Jukna).

 
Kopā ar policistiem, mediķiem un glābējiem bērni varēja apskatīt aprīkojumu, kas tiek izmantots ugunsgrēku dzēšanā, pielaikot īstu ugunsdzēsēja formu un policistu ekipējumu, iemācīties sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, ka arī uzzināt, kā uzvesties uz ielas, skolā un mājās, kā pareizi izsaukt policiju, neatliekamo medicīnisko palīdzību un ugunsdzēsējus. Visi interesenti varēja nofotografēties ar policistu draugiem – Runci Rūdi un Bebru Bruno, kā arī ar ugunsdzēsēju palīgu Guntiņu.

 
Savukārt zemessargi iepazīstināja bērnus ar savu ekipējumu, pastāstīja, kā palikt drošībā, atrodoties mežā un citās nedrošās vietās; bija iespēja arī paskatīties binoklī, ietīties guļammaisā, sazināties ar rāciju palīdzību.
ARPC “Zeimuļs” pateicas visiem, kuri aktīvi piedalījās akcijā “Kopā par drošību!”. Esiet vērīgi un uzmanīgi vienmēr! Saudzējiet sevi un savus bērnus!
***

Atgādinām, ka centrā “Zeimuļs” darbojas “Drošības klase”, kuras mērķis ir veikt aktīvu preventīvu darbu, izglītojot bērnus un jauniešus drošības jautājumos. Triju gadu laikā nodarbībās piedalījies vairāk nekā 3500 Rēzeknes un novada skolēnu un pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņu.

 

Bildes meklē: https://failiem.lv/u/b6hjknze#/

Olga STRODE,
ARPC metodiķe darbam ar ģimenēm un bērniem

06.04.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums