Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

13. Latvijas Robotikas čempionāta trešais posms

Janvāra beigās Preiļos notika 13. Latvijas Robotikas čempionāta trešais posms, kurā APRC „Zeimuļi” pārstāvēt LEGO SUMO disciplīnā devās Kristaps Salmanis, Rolands Lesničijs, Krišjānis Laizāns un Zbigņevs Gaidis.

 

Kristaps Salmanis saņēma atzinību par 4.vietu, Rolands Lesničijs izcīnīja 2.vietu, jāpiebilst, ka puisim bija dubulti svētki, jo tajā dienā svinēja dzimšanas dienu. Zbigņevam Gaidim šoreiz mazāk veicās, un viņš izslēgšanas spēlēs neiekļuva, bet apakšgrupā  ieņēma 5.vietu. Abi puiši attiecīgi ir arī Latvijas Robotikas čempionāta līderi. Rolands no iespējamajiem 60 punktiem ir ieguvis 49 un Kristaps 45, pārējiem dalībniekiem ir 35 un mazāk.

 

Īpašs prieks par LEGO SUMO vecākās grupas pārstāvi Krišjāni Laizānu, kurš izcīnīja 1.vietu. Jāatzīst, ka līdz šim starptautiskā turnīrā Krišjānis nebija ieguvis tik augstu rezultātu. Uzvara deva Latvijas Robotikas čempionāta kopvērtējumā augsto otro vietu, jo iepriekšējos posmos, Krišs bija centīgi cīnījies par katru “laukuma” centimetru, par katru uzvaru.

 

Īpašu “sāli” šīm sacensībām piedod tas, ka tās noris starptautiskā gaisotnē, jo Latvijas Robotikas turnīra līmeni novērtē ciemiņi no Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Rēzekne var lepoties ar  ARPC “Zeimuļs” audzēkņu panākumiem, jau trijos starptautiskos turnīros pēc kārtas viņi ir kāpuši uz goda pjedestāla pirmajiem pakāpieniem, kas nemaz nav tik viegli izdarāms.

 

Pēdējās divas nedēļas pirms šīm sacensībām bija īsts pārbaudījums arī ARPC „Zeimuļs” komandai, jo puišiem, ņemot vērā arī mājasdarbus skolā, vajadzēja atrast laiku un vietu, lai būvētu robotus un trenētos.  Pateicoties visai ARPC “Zeimuļs” komandai, tai skaitā arī tehniskajiem darbiniekiem, vadībai un metodiķēm, šiem bērniem ir nodrošināti visi apstākļi un iespējas strādāt.

 

Latvijas Robotikas čempionātam vēl atlikuši trīs posmi, kuros ir ne tikai jācīnās, bet arī jāuzvar! Jaunākajā LEGO SUMO grupā šogad mērķis ir tikai viens – Latvijas čempiona tituls! Bet tikpat nopietni arī Krišjānis cīnās vecākajā grupā par katru punktu. Protams, lielākais paldies vecākiem, viss sākas ģimenē un mēs, skolotāji, varam tikai virzīt bērnu!

 

09.02.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums