Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

1.ģimnāzija – Rēzeknes čempioni šahā

Piektdien, 2.decembrī, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” notika Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu 2016./2017. mācību gada Komandu čempionāts šahā. Šogad sacensības pulcēja rekordlielu komandu un dalībnieku skaitu – deviņas komandas ar 39 šahistiem. Tika pārstāvētas pilsētas visas vispārizglītojošas iestādes, izņemot Katoļu vidusskolu. 2.vidusskola piedalījās ar divām komandām. Turnīra līmenis aug ar katru gadu. Šogad tikai sešiem skolēniem nebija kvalifikācijas. Spēlēja 1 cilvēks ar I sporta klasi, 11 – ar II, 12 – ar III un 9 – ar IV, no tiem 20 jauni sportisti pārstāvēja Rēzeknes bērnu-jaunatnes sporta skolu un 6 cilvēki bija no ARPC.

 

Čempionāts norisinājās 7 kārtās pēc FIDE ātrā šaha noteikumiem ar laika kontroli 15 minūtes uz partiju katram dalībniekam. Komandā 4 pārstāvji, drīkstēja būt pieteikti arī rezerves spēlētāji. Pie 4. galdiņa obligāti jāspēlē meitenei vai sākumskolas (1. – 4.kl.) zēnam. Par uzvaru mačā komandai 2 (lielie) punkti, par neizšķirtu – 1. Atsevišķos gadījumos beigās tiek aprēķināta arī individuālo (mazo) punktu summa.

 

Pēc sešām spēlēm ar 10 punktiem no 12 galveno trofeju – Skolu komandu kausu izcīnīja favorīti – Rēzeknes valsts 1.ģimnāzija. Komandas sastāvā: Adriāns Sinijs, Juris Siliņš, Emīls Zeltiņš, Megija Medne un rezervists Sandis Markunaitis. Par vicečempioniem ar tik pat punktiem (bet piekāpjoties savstarpējā spēlē, kā arī mazāk „mazo” punktu) kļuva Rēzeknes 3.vidusskolas komanda (Romans Nazarovs, Tihons Sigajevs, Dmitrijs Černobrovs, Jekaterina Smirnova). Bronzas medaļas (8 punkti) – Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijai (Anna Kazmerika, Haralds Poišs, Jana Pavkšto, Nikita Deikins). Šajā komandā divas meitenes godam spēlēja tikai pret puišiem! Zelta medaļas, kā labākie pie galdiņiem, saņēma A.Sinijs (5 punkti no 6), J.Siliņš (6 p.), Timurs Kivriņš (5 p.), J.Smirnova (6 p.).

 

Pārējie rezultāti:

4.vieta – Rēzeknes 6.vsk (7 punkti);

5.vieta – Rēzeknes sākumskola (7 punkti);

6.vieta – Rēzeknes 2.vsk-II (6 punkti);

7.vieta – Rēzeknes 4.vsk-I (4 punkti);

8.vieta – Rēzeknes 2.vsk-I (2 punkti);

9.vieta – Rēzeknes 5.vsk (0 punktu), spēlēja tikai 2 cilvēki.

 

 

Pateicība organizatoriem – pilsētas bērnu-jaunatnes sporta skolai (kauss, medaļas, diplomi, inventārs), kā arī sadarbības partneriem – ARPC „Zeimuļs”   (telpas un tehniskais nodrošinājums trešo gadu pēc kārtas).

 

Aleksandrs Vasiļkovs

05.12.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums